Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Päivitetty:

07.01.2018 blogi - Kyseenalaistan PEVISAn järkevyyden
26.12.2017 blogi - Mudi tietokannasta poimittua tietoa
17.11.2017 blogi - Oikaisu Mudien FB-palstan tietoihin
07.11.2017 blogi -  Mudi World meting
23.10.2017 blogi  - Kysymyksiä rotujärjestön toimintatavoista?
15.10.2017 Blogi  - Kannattaako kasvattaa?
08.03.2017 Blogi  - PEVISA pois
03.03.2017 Koirat - näyttelyarvosteluja 

22.01.2017 Ajankohtaista


20.12.2016 Blogi
19.12,2016 Joulun toivotus
13.12.2016 Ajankohtaista
21.11.2016 Sivusto avattu

 

 

 

 

 

 

 

x

Kateus vie kasvattajat rodusta ja toimijat järjestöstä

 

Onko rotujärjestön jalostustoimikunnan ja hallituksen tärkein tehtävä vahtia, ilmiantaa ja estää rodun harrastajien toiminta ja kasvatustyö?

Muiden asiat ja niiden "hoitaminen" on tärkeintä harrastuksessamme.

Tässä on kertomus mitä tapahtui tänä syksynä.

Koirilleni syntyi suunnittelematon pentue.  Se ei ollut mikään  "katastrofi", koska molemmat vanhemmista täyttävät jalostuskriteerit, PEVISAn ym.

Pieni pentue ei edes näkynyt nartussa, kun esitin sen jälkeläisluokan kanssa rotujemme erikoisnäyttelyssä, reilu 3 viikkoa ennen synnytysta. Ainakaan kukaan ei tullut siitä kommentoimaan, ennen kun  vasta 2kk  päästä jälkikäteen.

Terveet, kauniit, neljä pentua syntyi elokuun lopulla.

Tein syyskuun puolessa välissä  alustavan rekisteröinnin pennuista, jotta sain pennut näkyviin SKL:n pentulistalle.
Sillä seurauksella, että järjestömme jalostustoimikunnan puheenjohtaja "heräsi" toimimaan.

Tunnenhan minä tämän "porukan",  joten olin informoinut pentueesta ja siihen liittyvistä asioista SKL:n jalostusosastoa, ennen kun laitoin tiedot näkyviin. Saanut neuvoja ja ohjeistusta miten rekisteröinti etenee ja asiat hoidetaan.


Jalostustoimikunnan puheenjohtaja laati heti raportin, s.o. ilmiannon pentueestani, nähtyään pentueen KoiraNet-järjestelmässä, pelkän olettamuksen perusteella. Ottamatta selvää asioista, saati että olisi ottanut yhteyttä asianomistajaan ja kysynyt asioista. Kennelneuvojana hänen tulisi osata kysyä ja keskustella ja jalostustoimikunnan jäsenenä hänen tulisi olla puolueeton ja subjektiivinen?  Nämä ominaisuudet vaan "unohtuvat" kun saa mahdollisuuden ihan oikeaan ilmiantoon.

Kennelliiton jalostusosastolta annettiin "pakit", he eivät ota käsittelyyn yhden ihmisen tekemää ilmiantoa, joten hän kääntyi ystävänsä, Unkarinpaimenkoirat ry:n puheenjohtajan puoleen, joka esitti asian hallitukselle ja sai nopeasti kokouksen pystyyn. Sillä kerrankin asialla oli todella kiire, muuten tilaisuus ja mahdollisuus tällaiseen toimintaan, olisi saattanut mennä ohi.
Koko "oikeudenmukaisesti ja puolueetomasti" toimiva hallitus oli yhtä mieltä asiasta, vaaditaan rangaistusta kovimman mukaan.
Ilman mitään faktatietoa tai yhteydenottamista asianosaiseen, joka on rotujärjestön jäsen ja kasvattaja.

Sain viestin SKL:n jalostusosastolta, jossa esitettiin Unkarinpaimenkoirat ry:n kantelu, pyydettiin siihen vastinetta tai vaihtoehtoisesti voisin suostua suoraan heidän vaatimuksiinsa, (maksuun), eikä asiaa otettaisi Jalostustieteellisen toimikunnan käsittelyyn lainkaan.

Koska minulla ei ole mitään peiteltävää, salattavaa tai muutakaan ongelmaa, päädyin laatimaan vastineen ja pyysin asian käsittelyä JTT:n kokouksessa.  Lokakuun alussa pidetyssä kokouksessa päätös oli selkeä ja odotettu. Eikä mitään perusteettomia vaatimuksia tai rangaistuksia hyväksytty.  

Miksi erikoisnäyttelyssä, näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut Kati Taipale, ei huomannut että narttuni on kantava?  Kun en siitä itsekkään ollut varma. Jälkikäteen on aina helppo sanoa.

On muistettava että meillä on sananvapaus, ja voimme kritisoida ja olla erimieltä asioista, kuten näistä Kennelliiton ohjeista ja rotujärjestön hallituksen "hölmöistä" päätöksistä.  Eikä sen paremmin Kennelliitto kun UPK voi eriävistä mielipiteistä rangaista jäsentään.

Uroksen rekisteröintihän oli aloitettu samalla kun pentueenkin rekisteröinti, ilman UPK:n vaatimuksia, se vain oli byrokraatista ja vei aikaa.  Tänään 20.12.2016 tuli rekisteröintipäätös ja samalla sain pentueen rekisteröityä.

Mitä näin toimivat, rotujärjestön luottamushenkilöt saavat aikaiseksi?

Itselleen hyvän mielen?
Parantavatko he yhteistoimintaa jäsenten kanssa?
Pelottelevatko he kasvattajat muiden rotujen pariin?
Toimivatko he yhdistyksen tarkoitusperien mukaan, edistäen rotujemme harrastusta, vai ajavatko he vain omaa etuaan?

Itse en hyväksy tällaista toimintaa ja tuon sen jatkossakin esiin.

Anna-Kaisa Varis No hejssan hoppsan falleralleraa 

Heidi Valo Popcornit kehiin